آرامشآرامش درونتندرستیخودسازیمثبت اندیشی

12 راهکار ساده برای کاهش استرس و نگرانی

در دنیای پر تلاطم امروز، که هجوم ضربات روحی و روانی از هر طرف مخل آسایش همگان است، کمتر کسی یافت می شود که دچار استرس و نگرانی نباشد. مادری که نگران دیر برگشتن فرزندش از مدرسه است ، کارمندی که نگران ارتقای شغلش است، پدری که استرس و نگرانی هزینه تحصیل فرزندانش را دارد و خیلی موارد دیگر.

با ازیاد مشغله های فکری و ذهنی، افراد بیشتر دچار استرس و نگرانی می شوند. شاید اینگونه باید گفت که استرس و نگرانی همیشه وجود دارد، این ما هستیم که باید بدانیم که چگونه با استرس و نگرانی خود مواجه شده و آن را مدیریت کنیم.

اگر در برخورد با مسائل کمی واقع بینانه تر رفتار کنیم، بسیاری از مشکلات حل می شوند و دیگر استرس و نگرانی بر ما غلبه نمی کند. پس این رفلکس ماست که نتیجه این بازی را تعیین می کند. قبل از هر چیز باید خوددار باشیم و با دید باز به ماجرا نگاه کنیم. اینکه باور داشته باشیم که خدایی هست و مراقب همه انسان هاست ، دیگر استرس و نگرانی معنایی ندارد.

در این جا به چند مورد از راه کار های ساده برای غلبه و کاهش استرس و نگرانی را برای شما توضیح می دهیم. امیدواریم که با مطالعه این چند مورد بتوانید به مرور زمان از استرس و نگرانی خود بکاهید:

1- مراقبه کنید؛

انجام مراقبه و مدیتیشن یکی از بهترین راه های کاهش استرس و نگرانی درونی است. نگرانی هایی که گاهی هیچ دلیل قانع کننده ای برای شان وجود ندارد. روزانه 15 دقیقه مراقبه باعث شادی درونی و کاهش استرس و نگرانی می شود.

برای داشتن دوره جامع و کامل آموزش مراقبه و مدیتیشن به لینک زیر مراجعه کنید:

مراقبه و مدیتیشن

 

2- واقعيات را پيدا كنيد؛

دريابيد كه آيا استرس و نگراني تان پايه و اساسي دارد يا خير. ليست آن چيزهايي كه نگران تان مي‌كنند را بنويسيد. اين كار به شما كمك مي‌كند كه معضلات واقعي تان را تفكيك و شناسايي كنيد.

3- اقدام كنيد؛

وقت يا انرژي‌تان را براي استرس و نگرانی  هدر ندهيد. بلكه با مسايل مواجه شويد و آن‌ها را از بين ببريد. دوري كردن (فرار كردن) از مصائب و سختي‌ها نه تنها آرامش ايجاد نمي‌كند، بلكه در بلندمدت، باعث استرس بيشتر خواهد شد.

4- برای کاهش استرس و نگرانی از بدن خود مراقبت كنيد؛

هميشه غذاهاي سالم بخوريد، خواب كافي و تمرينات ورزشي داشته باشيد. تمرينات ورزشي باعث آرامش عضلات و استراحت بدن مي‌شوند و استرس و نگرانی را از شما دور می کند. مراقبت از جسم به تنهايي، از فشار نمي‌كاهد بلكه باعث به دست آمدن انرژي بيشتر جهت مواجه شدن با مسايل خواهد بود.

5- در لحظه حال زندگي كنيد؛

هرگز نگران آن‌چه كه در آينده رخ خواهد داد و آن چيزي كه در گذشته اتفاق افتاده نباشيد، چون بجز استرس و نگرانی فایده دیگری ندارند. بنابراين، فقط روي حال حاضر تمركز كنيد.

بیشتر بخوانید: کاهش استرس و اضطراب از طریق تنفس

6- مثبت باشيد؛

هميشه به جاي تمركز بر افكار منفي، بر جنبه مثبت همه چيز تمركز كنيد. به اضافه، خوش خلقي را نيز در خود افزايش دهيد. افکار منفی فقط موجب بروز استرس و نگرانی در درون شما می شوند.

7- براي مدت كوتاهی استرس و نگراني‌ ها را كنار بگذاريد؛

جهت تفكر دقيق به خود مسائل، و در نهايت رسيدن به راه‌حل مناسب و خالي كردن ذهن از اضطراب،‌ براي مدت هر چند كوتاه، نگراني‌ها را به كناري بگذاريد.

8- خود را سرگرم كنيد؛

فعاليت زياد يكي از راه‌هاي علاج استرس و نگراني است. سرگرم نگه داشتن خود، اجازه ورود افكار منفي به ذهن را نمي‌دهد.

9- از خود درماني پرهيز كنيد؛

به داروهاي غيرضروري، سيگار و الكل متوسل نشويد. در صورت نياز، از افراد متخصص كمك بگيريد. از دمنوش های گیاهی آرامبخش استفاده کنید. استفاده از دمنوش های اسطوخودوس و سنبل الطیب و بهارنارنج یکی از بهترین روش ها برای کاهش استرس و نگرانی می باشد.

10- نعمتها و مواهب خود را شمارش كنيد؛

با تفكر بر روي داشته هایتان ، باعث كاهش استرس و  نگراني در خود شده ، و در نتيجه به آرامش خواهید رسید. شکرگزاری یکی از راه های رسیدن به آرامش در زندگی است.

11- از تکنیک های ریلکسیشن و تن آرامی استفاده کنید؛

یکی از بهترین روش های رسیدن به آرامش و کنترل استرس و نگرانی انجام تمرینات ریلبکسیشن می باشد. با انجام تمرینات تنفسی و رها سازی هر گونه اسپاسم از عضلات می توانید بر استرس  و نگرانی های روزانه غلبه کنید.

بیشتر بخوانید: تکنیک های ریلکسیشن و تن آرامی

12- استرس ونگراني را به تنهايي تحمل نكنيد؛

با يك نفر قابل اعتماد راجع به مسائلتان حرف بزنيد. اين به شما كمك مي‌كند كه مسائلتان را از يك منظر ديگر نيز بررسي كرده و آن‌ها را در يك مسير صحيح قرار دهيد. البته بهتر است که از یک مشاور کمک بگیرید.

 

لطفا پس از مطالعه ، نظر خود را در مورد این مقاله بنویسید. با تشکر مدیریت سایت

 

لطفا با لایک این مطلب ما را دلگرم و حمایت کنید.

5/5 - (90 امتیاز)
بنر تجربه

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. ی چند روزی هست به خاطر دور شدن از افکار منفی که تو ذهنم میاد مشغول مطالعه مطالب داخل سایتتون هستم! خیلی کمکم کرده اما ی موضوعی هست! من کاملا به این واقفم که باید با تکرار فکرهای مثبت این فکرهای منفی که تو ذهنم نقش بسته رو از بین ببرم! اماا حتی در میون فکر های مثبتم هم این فکر های منفی یهو میان تو سرم یا عینه ی فیلم از جلوی چشمم رد میشن هر چه قدر هم که انرژی مثبت می دم و به چیزای خوب فکر میکنم باز ناخوداگاه ی فکر منفی ای میاد تو ذهنم و خودشو بهم نشوون میده!
    خیلی تلااش میکنم بعضی وقتا نا امید میشم و به خدا می گم که من و از اثر همه این فکر های منفی که به ذهنم میاد در امان نگهداره! به خدا متوسل میشم که ی موقع این فکرای منفی نمود نکنن! چیکار میشه کرد؟؟؟ واقعا راه حل برای من چی میتونه باشه که همه تمرکز و ایمانم به خداوند باشه و این فکر های منفی رو دور کنم از خودم
    مخصوصا این اتفاق در مورد سلامتیم می افته که اگر مشکلی در سلامتیم پیش بیاد فکرهای منفی خیلی وحشتناکی به ذهنم میاد و من و خیلی میترسونه

    1. سلام دوست عزیز
      فکر منفی ممکنه به ذهن هر فردی خطور کنه.. اما مهم اینه که چه برخوردی باهاش داشته باشیم. بهش توجهی نکنید تا انرژی نگیره
      اما اگر مراقبه روزانه انجام بدید این اتفاق خیلی کم براتون پیش میاد
      سعی کنید هر روز حداقل ده تا پانزده دقیقه مراقبه کنید تا به مرور زمان ذهنتون به آرامش برسه
      البته میتونید در حین روز هر زمان که فکری منفی به سراغتون اومد از تکنیک هواپونوپونو هم استفاده کنید
      توصیه میکنم حتما مقاله « هواپونوپونو و فرمول جادویی پاکسازی » رو مطالعه کنید و اگر سوالی براتون پیش اومد کامنت بزارید تا راهنمایی تون کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا