آرامشآرامش درونمدیتیشن

رابطه پرانایاما (انرژی حیاتی) و حواس پنجگانه

پرانایاما – در دل طوفان هم آرامش نهفته است. مهم نیست که چه کسی هستیم، در کجا زندگی می کنیم، هدفمان چیست ولی چنانچه به راهکارهایی که در اینجا اشاره شد توجه کرده و آنها را سرلوحه زندگیمان قرار دهیم بدون شک به سپیدی می رسیم، به نور، به روشنایی، به حقیقت و به خدا و این یعنی آرامش، نشاط درونی و سعادت ابدی.

 بی شک حواس پنجگانه ما انسان ها نقش بسیار مهمی را در برقراری ارتباط بین ما و دنیای اطرافمان ایفا می کند. پنج حس لامسه، بویایی، چشایی، بینایی و شنوایی از طریق دم و بازدم و جذب پرانایاما (انرژی حیاتی) فعال شده و انسان را با دنیای بیرون مرتبط می سازد و هرگونه اختلال ایجاد شده در عملکرد این حواس پیامدهای نامطلوبی را به همراه خواهد داشت که محدودیت های بسیاری را در روند زندگی روزمره ما به وجود خواهد آورد، اما هر یک از این حواس پنجگانه از ویژگی های جالب و منحصر به فردی برخوردارند که می توانند بر عملکرد هر یک از آنها تأثیرگذار باشند.

شاید برایتان جالب باشد بدانید که بر اساس نتایج به دست آمده، پس از خوردن یک وعده غذایی مفصل، قدرت شنوایی افراد تا حدودی کاهش می یابد. بنابراین اگر قصد دارید به یک کنسرت بروید، بهتر است از زیاده روی در خوردن به شدت پرهیز کنید زیرا با این کار، از لذت گوش دادن به یک قطعه موسیقی بسیار زیبا محروم خواهید شد.

اگر فکر کنید که بیش از پیش نیازمند استفاده از توانمندی های شنیداری خود هستید، باید یک وعده غذایی کوچک برای خود انتخاب کنید. تنها حدود یک سوم از انسان هایی که در این کره خاکی زندگی می کنند، از قدرت بینایی کامل برخوردارند و بیش از دوسوم افراد برای اصلاح بینایی خود ملزم به استفاده از عینک یا لنزهای تماسی هستند و این در حالی است که اغلب افرادی که در سنین جوانی از عینک برای اصلاح عیوب و بیماری های چشمی استفاده نکرده اند نیز با افزایش سن با مشکلاتی مواجه خواهند شد که ناچار باید از عینک استفاده کنند.

بزاق دهان نقش بسیار مهمی در قدرت چشایی شما دارد و اگر به هر دلیلی این بزاق نتواند یک ماده غذایی را در خود حل کند، قادر به احساس طعم و مزه آن ماده غذایی نخواهید بود. به این ترتیب می توان گفت که احساس طعم و مزه مواد غذایی مستلزم حل شدن مواد شیمیایی موجود در آن ماده غذایی در بزاق دهان است.

اگر حس بویایی زنان و مردان را با هم مورد مقایسه قرار دهید، متوجه خواهید شد که زنان در مقایسه با مردان حس بویایی قوی تری دارند. جالب است بدانید که بینی شما به عنوان عضو بویایی می تواند بیش از50  هزار راحیه ای که قبلا استشمام کرده است را به خاطر بیاورد. توانایی انسان ها در تشخیص بوها و رایحه های مختلف، ناشی از داشتن این توانمندی در ثبت خاطرات و اطلاعات مربوط به تجربه استشمام بوهای گوناگون است.

 یکی دیگر از ویژگی های جالب حس بویایی افراد این است که هر فردی از یک حس بویایی منحصر به فرد برخوردار است و تنها دوقلوهای همسان از یک حس بویایی کاملا شبیه به هم برخوردارند. حتی نوزادانی که تازه متولد شده اند نیز به کمک حس بویایی خود، مادرشان را از دیگر تشخیص می دهند. اگر چه عوامل ژنتیکی نقش بسیار مهمی در تعیین ویژگی های منحصر به فرد حس بویایی افراد ایفا می کند اما نباید تأثیر ویژگی ها و عوامل محیطی، رژیم غذایی و بهداشت فردی را در شکل گیری آنها نادیده گرفت.

حس لامسه، سردی و گرمی، نرمی و زبری را از طریق پوست به ما انتقال می دهد. از طریق حس لامسه است که امکان تشخیص اجسام و اشیاء را پیدا می کنیم. افراد نابینا به لحاظ بهره گیری از این حس نسبت به دیگران از حس لامسه قوی تری برخوردار هستند.

 پرانایاما یا همان ماده حیات بخش موجود در جهان هستی این حس ها را فعال و ارتباط انسان با دنیای بیرون را امکان پذیر می سازد. انجام تمرینات پرانایاما و یا زندگی در نقاط خوش آب و هوا شگفتی های حواس پنجگانه را دوچندان می کند.

4.8/5 - (44 امتیاز)
بنر تجربه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا