آموزش مراقبه _ در این مقاله می خواهیم اصول صحیح انجام مراقبه را برای شما توضیح دهیم:
آموزش مراقبه و بهترین مکان برای انجام آن
آموزش مراقبه _ بهترین مكان برای انجام مراقبه و مدیتیشن جایی است كه بتوانید در سکوت و آرامش ، به راحتی در آن بنشینید یا دراز بكشید تا عضلات و ماهیچه های بدن، كم كم و به تدریج رها شوند. جایی باشد که بدور از هر حواس پرتی بتوانید تمرینات را انجام دهید. حتی اگر مکانی آرام را برای انجام مراقبه پیدا نکردید می توانید از گوشی های لاستیکی که برای شنا بکار می رود، استفاده کنید. البته نوعی از آن هم وجود دارد که برای جلوگیری از ورود صداست.
پس از این که ترقی و پیشرفت چشمگیری پیدا کردید، می توانید در هر مکان و زمانی تمرینات مراقبه را به راحتی و با تمرکز بالا انجام دهید و هیچ چیزی نمیتواند مانع تمرکز و توجه شما به درون شود. حتی می توانید در مکانی شلوغ مثل تاکسی و اتوبوس هم مراقبه را به راحتی انجام دهید.
البته باید بگوییم که مفهوم مراقبه یعنی تمرکز و تمرینات ذهنی که این تمرینات باید در حالت نشسته انجام شوند، مثل تراتاکا؛ اما مدیتیشن به تمریناتی گفته می شود که به جسم و ذهن حس رهایی و وانهادگی می دهند، مثل یوگانیدرا که این تمرینات در حالت دراز کشیده انجام می شوند.
آموزش صفر تا صد تکنیک های مراقبه و مدیتیشن به زبانی ساده برای اولین بار در وبسایت ما
همین حالا بر روی تصویر زیر کلیک کنید
آهنگ های مناسب برای انجام مراقبه و مدیتیشن
آموزش مراقبه _ هر آهنگ و موزیک آرامش بخشی که به شما حس ریلکس شدن و رهایی بدهد می تواند برای انجام تمرینات مراقبه و مدیتیشن مناسب باشد. شما می توانید از آهنگ های مخصوص مراقبه و مدیتیشن که همراه با صدای طبیعت مثل باران، آبشار، صدای پرندگان و… باشد استفاده کنید، البته اگر بتوانید با موزیک های کلاسیک هم ارتباط برقرار کنید می توان از آن ها هم استفاده کرد.
روش انجام تنفس شکمی به طور صحیح
آموزش مراقبه _ تنفس یکی از موارد مهم در انجام تمرینات مراقبه و مدیتیشن هست. برای تنفس درست و صحیح ابتدا باید هوا را از راه بینی به درون شکم و ریه بکشید و پس از چند لحظه مکث از راه بینی خارج کنید. به مرور زمان و تمرین مدام این نوع تنفس، انجام آن آسان شده و در حالت عادی هم از این نوع تنفس استفاده خواهید کرد که مزایای بی شماری دارد.
تمرکز و توجه به موردی خاص در هنگام انجام مراقبه
آموزش مراقبه _ ذهن همیشه در حال جستجوست و به سختی می توان آن را مهار کرد و افسار زد و حتی در برخی موارد اصلا امکان پذیر نیست، مخصوصا زمانی که هیچ کنترلی بر روی ورودی های ذهنی نداشته باشیم. یکی از مزایای مراقبه این است که ذهن را به حالت سکوت درمی آورد و باعث می شود که افکار روزانه ای که باعث مشغولیت ذهنی و پریشانی می شود کمرنگ شده و ذهن به آرامش برسد.
بیشتر بخوانید : مراقبه چیست و چگونه مراقبه انجام دهیم؟
البته این کار به راحتی امکان پذیر نیست. چون فکر کردن امری عادی و طبیعی است و بخودی خود نمی توان از آن جلوگیری کرد. این کار بصورت آهسته و پیوسته و تمرینات مداوم امکان پذیر خواهد بود.
در حین انجام مراقبه ،نباید احساس مقاومت و جنگیدن نسبت به افکار خود داشته باشید، به هیچ عنوان نباید درگیر افکار شوید و قضاوت نمایید، فقط و فقط رها کنید و بگذارید که افکار از جلوی چشمان شما رد شوند. بهتر است قبل از انجام مراقبه شمع و عود روشن کنید و فضا را از هر گونه امواج منفی پاک کنید تا سطح انرژی مثبت در پیرامون شما بالا برود.
عطر و رایحه خوش در کنار یک موسیقی آرامش بخش تاثیر زیادی بر روی تمرکز شما دارد.
در هنگام مراقبه در چه وضعیتی باید قرار بگیریم ؟
آموزش مراقبه _ یکی از نکات مهم در هنگام انجام مراقبه قرار گرفتن در وضعیت صحیح می باشد. بدن باید در حالت تعادل قرار بگیرد، سر و گردن در راستای ستون فقرات باشد و همچنین پشت و ستون فقرات صاف قرار بگیرند و از هر گونه خمیدگی پرهیز شود، چون باعث خواب آلودگی می شوند و این امر نمی گذارد که مراقبه کامل و درستی انجام دهید و بجای تمرکز به خواب می روید.
حتی اگر از لحاظ جسمی دچار ضعف هستید و مدت زمان طولانی نمی توانید در چنین وضعیتی قرار بگیرید بهتر است از یک بالشتک استفاده کرده و بر روی آن بشینید و یا پاهای خود را دراز کرده تا فشار کمتری به پشت و کمر شما وارد شود. دقت کنید که جسم باید در وضعیت تعادل باشد.
بیشتر بخوانید : مدیتیشن چیست و روشهای انجام مدیتیشن در خانه
پس دقت کنید که یک حالت نشسته و تعادلی برای خود در نظر بگیرید و از خوابیدن پرهیز کنید. چون دراز كشیدن حالت عادی و طبیعی خوابیدن است ،حس خواب آلودگی ایجاد شده باعث عدم تمرکز شده و ممکن است حتی به خواب منجر شود.
اگر جزء آن دسته از افرادی هستید كه در خلال روز به راحتی خوابتان نمیبرد میتوانید مراقبه را به شكلی نیمه لم داده یا دراز كش روی یك كاناپه یا صندلی راحتی بزرگ در حالی انجام دهید كه كمرتان روی قسمت تكیه گاه آن قرار دارد و صاف است و سرتان به سمت عقب متمایل است.
در تمام مراحل انجام مراقبه تلاش کنید که هوشیار باقی بمانید؛
می توانید در حالت چهار زانو و یا لوتوس و یا نیمه لوتوس بنشینید؛
در وضعیت لوتوس یعنی پاها به حالت چهار زانو قرار می گیرند و كف پا روی ران گذاشته می شود و این عمل احساس خوبی برای وضعیت راحت و متعادل نشستن در مراقبه به شخص منتقل میكند.
این حالتها ممكن است در آغاز برای كسانی كه با آن آشنایی ندارند كمی سخت و دردناك باشد.
میتوانید پاهای خود را به راحتی روی زمین قرار دهید یا به حالت نشسته روی صندلی مراقبه کنید.
لطفا پس از مطالعه نظر خود را در مورد این مقاله بنویسید. با تشکر مدیریت سایت
لطفا با لایک این مطلب ما را دلگرم و حمایت کنید.
عالی بود خیلی ممنون از نویسنده این سایت
درود بر شما