آرامشآرامش برای همهآرامش درونآموزشتندرستیمثبت اندیشیمدیتیشنمعجون آرامش

چگونه خوابی آرام و راحت داشته باشیم؟

خواب راحت _ آیا می دانید برای داشتن یک روز خوب، برخاستن از بستر، باید با نشاط، سرزندگی و اشتیاق همراه باشد؟

آیا دست یایی به چنین حالتی بدون یک خواب راحت عمیق هشت ساعته ی مطلوب و بدون اضطراب میسر است؟

آیا می دانید رخدادهای زندگی روزانه تا چه حد بر رویاهای هیجان انگیز شما اثر می گذارند؟

آیا تمام لحظه های شادمانه ی نادری را که به هنگام خواب بین ضمیرخودآگاه و ضمیر ناخودآگاه شما در جریان است به یاد می آورید؟

از امشب به بعد شما می توانید برای دست یافتن به خواب راحت و خوش این احساسات را کنترل کنید.

این مطالب را تا دست یابی به راهی مناسب برای خوابِ خوش ، هر شب مطالعه کنید. در بستر دراز بکشید و بگذارید ذهن ناخودآگاه شما راه خویش را در پیش گیرد و از مجال آرامشی که فراهم شده است لذت ببرید.

آری…. رویاهای دلپذیر فرا می رسند.

هر روز خوب، پس از خوابی خوش فراهم می شود

موارد ذیل را برای رسیدن به خواب راحت و آرام رعایت کنید :

1- هوای تازه، ارزشمندترین وسیله ی فرا رسیدن خواب راحت و عمیق است. با تنفس اکسیژن مورد نیاز، به آرامش بیشتری دست می یابید. حتی زمانی که هوا سرد است، پنجره را اندکی باز بگذارید و اجازه دهید در حالی که نسیم آرامی می وزد به خواب بروید.

2- سعی کنید در هنگام خواب از لباسی راحت استفاده کنید. لباس راحت و مناسب، اثری چون لالایی دارد.

3- خوردن لیوانی شیر، پدید آورنده خوابی خوش و طبیعی است.

4- قهوه و کمی چای خاصیت محرک بودن دارند، تنها مقدار کمی از این دو می تواند شما را بیدار نگه دارد. برای دستیابی به خواب راحت ، اجتناب از نوشیدن قهوه و چای در بعدازظهر و شب مفید است.

5- گیاه سنبل الطیب به عنوان یک خواب آور طبیعی شناخته شده است. این گیاه اضطراب و فشارهای عصبی را کنترل می کند. مصرف آن چه به صورت قرص و یا چای می تواند موجب رفع بیخوابی و دست یابی به آرامش باشد؛ و البته عوارض خواب آلودگی و گیجی هم به همراه ندارد.

6- یکی از بهترین روش ها برای رسیدن به خواب راحت، انجام مدیتیشن است. بهترین زمان برای انجام این کار ابتدای صبح و یا عصر می باشد که موجب خواب آرام و کودکانه شبانه می شود.

برای یادگیری و انجام مدیتیشن در منزل می توانید از پکیج زیر کمک بگیرید:

مراقبه و مدیتیشن

7- گنجانیدن مقدار مناسبی کلسیم در رژیم غذایی روزانه به ایجاد خواب راحت کمک می کند. این کلسیم را می توان از : لبنیات، سبزیجات سبز رنگ، کنجد و برخی از انواع ماهی دریافت کرد. قهوه و الکل تأثیر کارایی کلسیم را کاهش می دهد.

8- حمام کردنی با آب ولرم پیش از خواب تأثیر همه ی اضطراب های روز را از عضلات می گیرد و خواب راحت و خوشی را به شما هدیه می دهد.

9- دو قطره اسانس اسطوخودوس یا مرزنگوش و یا اسانس آرامش بخش دیگری که دوست دارید، خوابیدن را آسان و رویایی خوش پدید می آورد. چنین اسانسی را روی دستمالی بچکانید و دستمال را زیر روبالشی خود قرار دهید.

10- اگر به هنگام خوابیدن عروسکی نرم را در آغوش بگیرید، احساس رضایت از این حالت شما را به خوابی خوش فرو می برد.

11- مطالعه داستان های بلند اثری آرام بخش برای خوب خوابیدن دارد.، برعکس مطالعه مجله و روزنامه در این زمینه اثری معکوس دارد.

12- هیچ چیز به اندازه ضمیر و وجدان آسوده به خواب راحت کمک نمی کند.

13- روزانه یک قاشق مربای شاه توت بخورید؛ این کار خواب شما را آسان می کند.

14- بدون ساعت زنگ دار هم می توانید هر وقت خواستید از خواب بیدار شوید، پس با استرس نخوابید؛ به ضمیرناخودآگاه تان اطمینان کنید و ساعت را در طی شب نگاه نکنید و مطمئن باشید در ساعت مورد نظرتان از خواب بیدار می شوید.

15- نیم ساعت قبل از خواب چای بابونه بنوشید، همراه با کمی عسل و لیمو. بابونه یکی از موؤثرترین آرام بخش هاست.

16- مصرف ویتامین B3 را فراموش نکنید. اکثر افرادی که از بی خوابی رنج می برند، دچار کمبود این ویتامین هستند. این ویتامین را می توانید از موز، ذرت، سبوس گندم، فندق و انواع گوشت قرمز جذب کنید.

17- پرخوری و کم خوری بیش از حد، هر دو خواب را مختل می کند. شام سبک بخورید و نگذارید کاملاً سیر شوید.

18- اگر از کسانی هستید که به شفابخشی و آرامش دهندگی بلورها و کریستال ها اعتقاد دارید؛ تکه ای کوارتز صورتی یا سنگ عشق را در زیر بالش خود بگذارید؛ این کریستال به چاکرای قلب انرژی می بخشد و باعث آسودگی می شود و در نتیجه خوابی راحت را تجربه می کنید.

تذکر: انرژی های منفی و راکد در درون شما باعث ناآرامی می شوند و این حالت ممکن است برای شما اختلال در خواب ایجاد کند، چون تعادل درونی شما از بین رفته است. برای این کار می توانید با پاکسازی چاکراها انرژی های منفی را از خود دور کنید. پکیج زیر به شما کمک می کند تا به آرامش بیشتری دست پیدا کنید:

19-  سعی کنید در ساعتی مشخص بیدار شوید. بدون توجه به ساعتی که به بستر می روید، برای برخاستن از بسترِ خواب برنامه ی منظمی تنظیم کنید. برنامه یی که هر روز خود را ملزم به رعایت آن بدانید. هر چه برنامه بیداری شما منظم تر باشد، خواب شما نیز منظم تر خواهد بود.

20- اتاق خواب تاریک، با پرده هایی که مانع از عبور نور هستند، نقطه ی شروع استراحت بدون عامل مزاحم است. از پرده های ضخیم در اتاق خواب استفاده کنید.

21- اگر به دنبال خواب راحت و آرام هستید شام خود را سه ساعت قبل از خواب صرف کنید. خود را تا حدی سیر کنید که گرسنه به بستر نروید.

22- یکی از راه های مؤثر برای سوق دادن شما به سوی خواب راحت و عمیق، ماساژی نرم و متناوب است. ماساژ را از دست های خود شروع کنید. می توانید از روغن های معطر مخصوص ماساژ استفاده کنید. بعد از سی دقیقه برای خوابیدن آماده هستید.

23- میدان مغناطیسی، پیرامون جریان الکتریکی وسایل برقی ایجاد می شود. این میدان ممکن است امواج ثابت مغزی و در نهایت خواب خوش شبانه شما را تحت تأثیر قرار دهد. وسایل الکتریکی مثل تلویزیون را از اتاق خواب خود خارج کنید و با این کار سدهای راه خواب را از میان بردارید.

24- یکی از علت های اصلی بدخوابی داشتن احساس خشم است. بخشیدن و فراموش کردن کار آسانی نیست. یکی از راه های رهایی از این آفت این است که زمان و مکان خاصی را برای تخلیه ی احساسات منفی خود در نظر بگیرید. این کار را می توانید به هنگام پیاده روی روزانه انجام دهید. در مکان تخلیه ی بیم و وحشت با احساسات منفی خود دست و پنجه نرم کنید، و تا دفعه ی بعد آن ها را به حال خود رها سازید.

25- تمرینات ریلکسیشن یوگانیدرا یکی از بهترین راه ها برای ریلکس شدن جسم و ذهن می باشد.

لینک پکیج آموزش یوگانیدرا

 

26- کشیدن سیگار یک محرک است و خواب شما را مختل می کند. اگر تمایلی به ترک سیگار ندارید و از طرفی به دنبال خواب راحت هستید، دست کم دو ساعت  قبل از خواب سیگار نکشید.

27- اثر روانی عبادت غالباً بیش از اثر معنوی آن است. در مغز مرکزی وجود دارد که از آن با نام «مرکز الهی» یاد می شود. تحریک این نقطه احساس آرامش و برتری را پدید می آورد. کسانی که به این موضوع باور دارند، به ندرت دچار بدخوابی می شوند.

28- آشفتگی خواب برخی افراد، ناشی از عدم تحرک و صرف نکردن انرژی در فعالیت جسمی و فیزیکی روزانه است. روزها از جسم و مغز خود کار بکشید. به دنبال ماجراهای کوچک و بزرگ بروید و اندکی به درگیری فیزیکی و ذهنی بپردازید. در چنین حالتی است که می توانید خواب راحت را تجربه کنید.

29- رنگ ها همانند اصوات، نه تنها بر عواطف که بر فیزیولوژی شما تأثیر می گذارند. طول موج رنگ های آبی، سبز و صورتی و صورتی مات پدید آورنده ی احساس خستگی است. اتاق خواب خود را با رنگ های سرد رنگ آمیزی کنید و ببینید که احساس خستگی ناشی از آن، شما را زودتر به خواب می برد.

30- یکی از نقاط بدن که با فشار دادن و تماس، آرامش را پدید می آورد شقیقه های شماست. شقیقه های خود را به نرمی و با حرکت دروانی مالش دهید و به آرامی فاصله ی ابرو تا شقیقه را ضربه بزنید. در چنین حالتی اندک اندک به ژرفای آرامش دست می یابید.

لطفا پس از مطالعه نظر خود را در مورد این مقاله بنویسید. با تشکر مدیریت سایت

 

لطفا با لایک این مطلب ما را دلگرم و حمایت کنید.

4.8/5 - (45 امتیاز)
بنر تجربه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا